Groep 5-6 ging vogels tellen

Vogeltelling 2018

De kinderen van groep 5/6 hebben meegedaan met de vogeltelling voor basisscholen. Eerst hebben we in de klas flink geoefend met het herkennen van de vogels. Dat ging heel goed en zelfs sommige vogelgeluiden wisten ze te herkennen.

Vrijdagmiddag 26 januari hebben we een half uur geteld welke vogels we zagen. Dat was een goede score: koolmeesjes, Turkse tortels en kauwen werden veel gezien en herkend. Maar ook de vink, de halsbandparkiet en de grote bonte specht werden gesignaleerd. Onze score hebben we opgestuurd naar de site van de vogeltelling. U kunt hier ook zien welke vogels er in onze buurt veel gezien worden.

Privacy

Wij vinden het leuk om zo nu en dan foto’s te maken in de klassen en natuurlijk met buitenschoolse activiteiten.

Het is wel zo dat wij de privacy van uw kind respecteren en willen beschermen.

Een verklaring omtrent toestemming tot het plaatsen van foto's is in voorbereiding. Tot die tijd worden foto's voorlopig nog  geplaatst maar meteen verwijderd indien betrokkenen schriftelijk bezwaar aantekenen.

Door op de link rechtsboven te klikken wordt u doorverwezen naar het fotoalbum.

Kerstknutselen

De laatste week voor de vakantie konden de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 uit allerlei knutselactiviteiten rond het thema kerst kiezen. Er werd getimmerd, gezaagd, geborduurd en geplakt. In het album 'kerstknutselen' vind u een aantal foto's die door een ouder zijn gemaakt. Er is vlak na de kerstvakantie een aantal foto's van het timmeren toegevoegd.

Sinterklaasfeest 5 december 2017

De foto's van het sinterklaasfeest staan online. U kunt klikken op de link en inloggen met het bekende wachtwoord. (Dit wachtwoord is op te vragen bij de groepsleerkracht.)

Pietengym 2017

Woensdag 22 november was er Pietengym voor groep 1 t/m 4. Twee waaghalspieten haalden de meest geweldige capriolen uit om daarna onze kinderen heel lief en voorzichtig te begeleiden over het parcours in de speelzaal.

Een geweldige ochtend.

De foto's van deze dag zijn te bewonden in het album dat u kunt vinden door in de rechtserkolom op de link te klikken.

Opening juf Elza leesplein

Op 3 oktober is de Kinderboekenweek "Gruwelijk Eng" in de aula geopend. We kregen bezoek van een aantal (gelukkig lieve) heksen die een rondje dansten om een heksenketel. Daarnaast werd door juf Elza het naar haar vernoemde leesplein geopend.

Voor foto's van deze opening (en van de heksen) klikt op de link in de rechterkolom.