De School

“Geschiedenis is een school, waarin men zich zelden aan het lesrooster houdt.” – Olaf Palme

De geschiedenis van de St. Michaëlschool strekt zich inmiddels uit over meer dan een eeuw. Nu is dat verleden nog zichtbaar in de gebouwen rondom de kerk; het Dorpshuis, waarop nog steeds de naam St. Michaëlschool prijkt en het huidige schoolgebouw.

De school ontleent zijn naam aan de H. Michaël, die voor 1657 patroon van de toenmalige kerk was. Deze kerk stond op de plaats waar nu de Hervormde Kerk staat op de hoek van de Dorpsstraat en het Raadhuisplein.

De St. Michaëlschool is de enige katholieke school van Hazerswoude-Dorp. De school staat midden in de woonwijk en probeert niet alleen de school voor de kinderen van de wijk te zijn, maar ook voor alle kinderen van Hazerswoude-Dorp en omgeving. Ongeveer 190 leerlingen bezoeken de St. Michaëlschool. Aan onze school zijn momenteel 15 medewerkers verbonden.