Ouderraad

Een kleine introductie in wat de Ouderraad nu precies doet..

Feest(dagen) en overige evenementen

Gedurende het schooljaar werkt de Ouderraad samen met het schoolteam (de leerkrachten) om de diverse feestdagen feestelijk te laten verlopen. Oftewel voor Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen en Koningsdag is de OR druk met plannen, versieren, organiseren, maar ook met opruimen..

Tevens is de OR betrokken bij het organiseren van het 3-scholenfeest (samen met de Springplank en Johannes Postschool), de Avondvierdaagse en sommige sporttoernooien.

Daarnaast organiseert de OR het schoolfeest / schoolreisje. Het ene jaar gaan we op schoolreisje, het andere jaar wordt er een schoolfeest georganiseerd. Deze twee “evenementen” volgen elkaar op.

Maar ook helpt de OR mee met de organisatie rondom de musical van groep 8. Samen met de leerkracht wordt er gezorgd voor een gezellige aankleding en organisatie rondom de uitvoering.

Ook de organisatie rondom de schoolfotograaf ligt in handen van de OR.

Als slot staat de OR klaar voor hand en spandiensten voor diverse projecten en ondersteuning van het schoolteam.

De samenstelling

Kortom veel te doen en te organiseren. Gelukkig bestaan de leden (zeggen we zelf) uit een enthousiaste  groep ouders die daar veel plezier aan beleven. Dat blijkt ook wel uit de “langzittende” ouders in de OR; desondanks is er zo nu en dan plaats voor nieuwe OR leden. Dus mocht u denken “dat lijkt mij wel wat, die OR” schiet dan vooral één van de leden aan voor informatie. Wees niet bang dat u niet “creatief” genoeg bent of niet altijd beschikbaar. De OR is een gezellige club, waarbij iedereen zich inzet voor zover dat voor iedereen mogelijk is.

Mocht u zich niet willen “vastleggen” dan zijn wij ook altijd op zoek naar ouders die willen helpen tijdens de “evenementen”. Dat kan zijn voor (versieren), tijdens of na (helpen met opruimen).. Indien nodig worden hiervoor “intekenlijsten” opgehangen in de aula. Wij kunnen u hulp goed gebruiken!

Met vriendelijke groet,

Namens de Ouderraad

Lisa Luder

secretaris

Wie zijn we?

 • Amber den Haan – Mijn naam is Amber den Haan, ik ben 36 jaar. Samen met Rob heb ik 3 kinderen, Ninte (groep 5), Jurre (groep 3) en Mare (bijna 1 jaar). 3 dagen in de week werk ik als productontwikkelaar bij Lucas Bols in Amsterdam waar we veel lekkere dranken maken. De afgelopen jaren heb ik al een aantal keren met veel plezier meegeholpen bij de leuke activiteiten die door de OR voor onze kinderen georganiseerd werden. Ik vind het superleuk de kinderen op deze dagen zo te zien genieten en het lijkt me daarom erg leuk om met dit gezellige team de komende jaren leuke dingen te organiseren.
 • Hanneke Jansen – Ik ben Hanneke Jansen, 38 jaar, getrouwd met Guido, en heb 3 kinderen: Yann in groep 8, Anna in groep 6, en Yara Cohen in groep 3. Sinds 3 jaar ben ik lid van de OR. Toen we in het dorp kwamen wonen in 2011, vanuit Leiderdorp, kende ik nog niet zoveel mensen, en ik dacht dat via de OR het gemakkelijk zou zijn om mensen te leren kennen (dit is ook zo!). Ook vind ik het leuk om betrokken te zijn bij de organisatie van de leuke dingen op school.
 • Heidi Elstgeest – Mijn naam is Heidi Elstgeest, 34 jaar. Getrouwd met Ruud en de moeder van Luke (groep 3) en Milou (bijna groep 1). Ik werk met veel plezier als reisadviseuse bij TravelXL reisbureau Rijnwoude in Hazerswoude-Rijndijk. Dit wordt mijn eerste jaar bij de ouderraad en heb daar erg veel zin in. De betrokkenheid bij het organiseren van aktiviteiten op de school van onze kinderen lijkt mij erg leuk!
 • Jelle Kok – Ik ben Jelle Kok, 43 jaar geleden in Waddinxveen geboren en werkzaam als software ontwikkelaar bij een klein bedrijf dat producten maakt voor blinden en slechtzienden. Ik woon samen met Ilonka en natuurlijk onze 3 kinderen: Boris (8), Bastiaan (7) en Anne (5). Dit is mijn derde jaar in de ouderraad. Ik vind het leuk om zo een bijdrage te leveren aan de school, waar onze kinderen alweer een paar jaar met veel plezier naar toe gaan.
 • Joris de Hoog – Ik ben Joris de Hoog 42 jaar en getrouwd met Annemieke van Cleef. Wij hebben 3 dochters, Yael 9 jaar groep 6, Jonna 7 jaar groep 4 en Floor 2,5 jaar en zij is een toekomstige leerling maar zit nu nog op Pippeloentje. Ik ben sinds 2014 lid van de OR en heb daar de rol als penningmeester.  Gezien de leeftijd van onze jongste dochter zult u mij voorlopig nog wel zien op de "Michaël school."
 • Joyce van der Hulst – Mijn naam is Joyce van der Hulst, 40 jaar. Samen met mijn man en onze vier kinderen: Suze (14, VO) Ivy (12, VO), Fien (groep 7) en Siem (groep 3) woon ik in het Spookverlaat. Vier jaar geleden heb ik mij aangesloten bij de OR, omdat ik het superleuk vind om te organiseren, mee te denken en voor onze kinderen leuke activiteiten te plannen. De tijd en energie die je steekt in alle dingen die je met de OR doet, is het dubbel en dwars waard, als je de stralende prachtige koppies van alle kids op school ziet!!
 • Lisa Luder – Mijn naam is Lisa Luder, 41 jaar en ik woon samen met Edwin, Bonita en Nicky (uit groep 3) in Zoeterwoude op ons melkveebedrijf. Daarnaast werk ik in Zoetermeer bij de PI Haaglanden (d.w.z. gevangenis). Sinds een klein jaar zit ik nu als secretaris in de OR van de St Michael. Erg leuk en afwisselend!
 • Lisanne Hoogenboom – Mijn naam is Lisanne Hoogenboom, geboren(1976) en getogen in Hazerswoude-Dorp. Alweer bijna twaalf en een half jaar getrouwd met Alex, en samen de trotse ouders van Richelle uit groep 6 en Lars uit groep 3. Sinds we kinderen hebben, werk ik als partime verkoopster in een juwelierszaak in Zoetermeer. Ik vind het erg leuk en belangrijk om betrokken te zijn bij de school van onze kinderen, en draag daarom graag mijn steentje bij. Naast overblijfmoeder op de maandag en dinsdag, wordt dit mijn tweede jaar in de ouderraad.
 • Maartje Overmeer – Mijn naam is Maartje Overmeer, ik ben 41 en moeder van Maud (13 jaar), Julia (groep 7) en Thys in (groep 4). Dit is mijn derde jaar bij de ouderraad en ik heb er zin in. Ik werk 3 dagen in de week bij een lingeriewinkel. En ben vrijwilliger bij het zwembad. Ik hoop dat we met elkaar een actief en gezellig jaar kunnen waar maken voor alle kinderen van de Michael.
 • Marije Schupper – Mijn naam is Marije Schupper. Ik ben 42 jaar en moeder van Sophie uit groep 7 en Job uit groep 4. Ik ben leerkracht op een basisschool in Gouda. Het is ontzettend fijn om met een groep ouders activiteiten op school te kunnen en mogen organiseren. Ouders vormen zo een een belangrijke schakel in de school. Het is leuk om betrokken te zijn bij het organiseren van de jaarlijkse feesten en het versieren van de school. De kinderen genieten zichtbaar van alle feestelijke dagen. Maar wij kunnen dit niet alleen. We zijn dan ook blij met de hulp van allerlei ouders gedurende het jaar. We hopen dat we ook dit jaar weer op jullie mogen rekenen!
 • Ruth van der Wel – Mijn naam is Ruth van der Wel, getrouwd met Kris en moeder van Bram en Luuk. Sinds september 2014 zit ik in de ouderraad. Het is erg leuk om betrokken te zijn bij de activiteiten op school. Zo beleef je met de kinderen (en dus ook met je eigen kinderen) de feestelijke activiteiten op school. Je spreekt andere ouders en leerkrachten buiten de vaste contactmomenten en met elkaar proberen we altijd weer iets leuks te creëren. Verder hou ik erg van sporten, waaronder tennissen, hardlopen en skiën.
 • Suzanne Noordam – Mijn naam is Suzanne Noordam, ik ben 31 jaar. Ik heb samen met Lennard 3 kindjes Sanne (5 jaar) Lars (4 jaar) en Bram (1 jaar). Ik ben Kapster bij kapsalon de Hoofdzaak in Hazerswoude, daar werk al ik bijna 13 jaar met heel veel plezier. Dit jaar zit ik voor het eerst in de OR, het lijkt mij erg leuk om te helpen bij het organiseren van de activiteiten die het komende schooljaar op de planning staan. Laten we hopen dat ook de ouders van de andere leerlingen weer met veel plezier ons daarbij gaan assisteren

De taakverdeling:

 • Voorzitter: Jelle Kok
 • Secretaris: Lisa Luder
 • Penningmeester: Joris de Hoog